Ultimele informatii

  • Home   >
  • Promotii   >
  • Stiri   >
  • Premiera mondiala pentru Fiat AEGEA la Salonul de la Istanbul.

Premiera mondiala pentru Fiat AEGEA la Salonul de la Istanbul.

0 comments

Concepută ca o berlină în trei volume, uneşte armonia şi echilibrul stilistic cu o eficienţă crescută a spaţiilor.

  • Stilul italian şi tehnologia “made in Fiat” pentru o maşină globală desenată în Italia de către Centro Stile FCA, dezvoltată în Turcia împreună cu Tofaş  R&D şi produsă în fabrica Tofaş la Bursa, una dintre platformele industriale cele mai inovatoare din lume după cum atestă medalia de aur World Class Manufacturing.
  • De aici şi numele proiectului – Fiat Ægea – ca tribut adus Turciei, cea care dintotdeauna a jucat un rol strategic pentru Fiat Chrysler Automobiles, şi care în plus reprezintă o punte simbolică între Orient şi Occident.

Un model global pentru o marcă globală: Fiat reprezintă noul Sedan Compact desenat în Italia de către Centro Stile FCA, dezvoltat în Turcia împreună cu Tofaş R&D şi produs în fabrica din Bursa pentru a fi vândut în peste 40 de ţări din zona EMEA. De aici şi numele proiectului – Fiat Ægea – ca tribut adus Turciei, cea care dintotdeauna a jucat un rol strategic pentru Fiat Chrysler Automobiles, şi care în plus reprezintă o punte simbolică între Orient şi occident.

Noul model Fiat se prezintă lumii ca o combinaţie unică de confort, eficienţă şi tehnologie. Totul este îmbogăţit de exclusivul design italian care împletesţe calitatea proiectului cu proporţiile unui sedan pur şi viguros.

Maşina va fi produsă în Turcia în fabrica Tofaş din Bursa – una dintre cele mai bune platforme  auto industriale din lume, fapt demonstrat de acordarea medaliei de aur la evaluarea World Class Manufacturing – şi comercializată întâi în Turcia, începând cu luna noiembrie, apoi şi în alte ţări din zona EMEA.

Stilul italian

Desenată în Italia de către Centro Stile FCA şi dezvoltată împreună cu Tofaş R&D, unul dintre cele mai mari centre de cercetare şi dezvoltare FCA, proiectul Fiat Ægea a fost conceput ca o berlină în trei volume complet nouă, antrenând o echipă dedicată de peste 2000 de persoane timp de trei ani.

Deseori maşinile Sedan se nasc din modelul hatchback căruia i se adaugă al treilea volum, producând astfel un efect complex de forme nu întotdeauna coerente. Noul autovehicul Fiat este în schimb “Born to be Sedan” şi deci este caracterizat de un design ce intergrează diferitele secţiuni prin liniile naturale şi fluide dând viaţă unui sedan compact pur şi viguros.

În vederea laterală, o linie distinctă leagă farurile anterioare până la blocul optic posterior în timp ce suprafeţele vitrate creează o grafică dinamică ce conferă luminozitate şi spaţii ample de intrare pentru şofer şi pentru pasageri. Exclusivul stil made in Italy îşi găseşte expresia maximă în zona posterioară unde al treilea volum, armonios, găzduieşte contururile luminoase şi rafinate ale blocului optic posterior. În fine, partea anterioară este carcaterizată de o capotă modelată şi cuprinzătoare, cu o nervură centrală ce continuă pe plafon creând o linie continuă. În acelaşi timp, calandrul este unit într-un design unic cu grupurile optice şi accentuat prin segmentele cromate ce formează un motiv grafic original şi inconfundabil din care iese în evidenţă logo-ul Fiat.

Confort şi capacitate de încărcare de top în clasa sa

Îmbinare perfectă între frumuseţe şi funcţionalitate, proiectul Fiat Ægea îmbină cu înţelepciune capacitatea sporită de încărcare cu dimensiunile compacte ale unei berline lungi de 4 metri şi jumătate, lată de 178 centimetri şi înaltă de 148 cm. Pasul de 264 cm exprimă dotările excelente de confort interior. Totul este confirmat de caracteristicile dimensionale absolut importante: un habitaclu atât de spaţios încât poate găzdui foarte comod 5 persoane robuste şi o capacitate de încărcare de peste 510 litri.

Motorizări fiabile şi economice

Noul autovehicul Fiat propune o gamă amplă de motorizări, cu performanţe ridicate şi economice în termeni de consumuri şi emisii de noxe – două turbodisel Multijet II şi două motoare pe benzină, cu cutie manuală şi automată şi cu puteri cuprinse între 95 şi 120 CP. În special, motoarele diesel sunt caracterizate prin consumuri efectiv scăzute: mai puţin de 4 litri de motorină la 100 km, o cifră ce caracterizează o city car , cum este Fiat Panda.

Uconnect TM: tehnologie de avangardă

În deplin spirit Fiat, noua berlină adoptă numeroase soluţii ingenioase ce îmbunătăţesc viaţa celui care o conduce şi cea a pasagerului. Acest lucru este demonstrat de numeroasele dotări standard şi de disponibilitatea sistemului inovativ   Uconnect TM cu touch-screen color de 5″, sistem Bluetooth, streaming audio, SMS şi recunoaştere vocală, port Aux şi USB cu conectare iPod, comenzi pe volan, la cerere, cameră video posterioarã pentru parcare şi navigator TomTom.

Da mai departe